MIKE MIZ – ONLY HUMAN

Artiest info
Website
facebook
Label: Blackbird Record Label

Het lijstje van artiesten waarvoor singer-songwriter en gitarist Mike Mizwinski onder zijn artiestennaam ‘Mike Miz’ in de loop van zijn carrière het voorprogramma heeft mogen verzorgen is behoorlijk indrukwekkend. Zo stond de sinds drie jaar vanuit Nashville, Tennessee opererende rocker op de concertpodia voor een optreden van o.a. Jason Isbell, Jakob Dylan, Shawn Colvin, ‘The Felice Brothers’, Chris Isaak, Leon Russell en ‘Southside Johnny And The Asbury Jukes’. Des te meer is het verbazend dat wij tot op heden nog nooit van deze uit noordoost Pennsylvania afkomstige performer hadden gehoord.

Maar daar komt nu gelukkig maar eindelijk verandering in want we kunnen u in dit verhaal zijn nieuwste plaat “Only Human” komen voorstellen, een album met tien nummers die Mike Miz samen componeerde met Boo Ray en Bob Lewis en een plaat die ‘live on tape’ werd opgenomen in ‘The Studio’ van de ‘Wood Brothers’ in Nashville, Tennessee. Van die studio-opname werden beelden gemaakt en we kunnen u daardoor twee van de songs uit het album op de video’s laten horen: eerst krijgt u het soulvolle rocknummer “Six Ways From Sunday” en daarna de albumopeningstrack “Hand Of The Sculptor”.

Mike Miz begon op gitaar te spelen toen hij amper zeven jaar oud was en op zijn tiende had hij al eigen nummers gecomponeerd. Zijn door elektrisch gitaarspel gekleurde rocknummers op “Only Human” swingen op energieke wijze in o.a. de albumtiteltrack, de song “Hand Of The Sculptor” en in het afsluitende liedje “Tail Lights”. Maar dat hij ook melodieuze rockballads kan componeren bewijst hij in de door het stijltyperende pedalsteelgitaarspel van CJ Colandrea countrygetinte nummers “Hell In The Hallway”, “Wander Blue” en “You Make Me Feel” of in de akoestische liedjes “Understand” en “Less Than Paper Thin” die klinken als songs uit het repertoire van Ed Sheeran.

De andere muzikanten die aan de opname van deze plaat hebben meegewerkt zijn Laur Joamets op slidegitaar, Ted Pecchio op basgitaar, Michael Borowski op piano, Jano Rix op orgel en Jon Radford op drums. Amber Woodhouse zorgt op enkele tracks voor bijpassende backing vocals. Het album “Only Human” is voor ons een zeer aangename kennismaking met de persoon ‘Mike Miz’ en met zijn muziek.

(valsam)